Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Behandling av manlig infertilitet

Vīriešu neauglības ārstēšana

Manlig infertilitet

Till skillnad från vad många tror är infertilitet lika vanligt hos män som hos kvinnor. Enligt experter är omkring tio procent av alla gifta par i Europa infertila. En växande andel manlig infertilitet i äktenskapet märks särskilt. Enligt de senaste uppgifterna har männens ”bidrag” till infertilitet i äktenskapet börjat överstiga kvinnornas. Under de senaste 20 åren har det ökat från 30 % till 50 % och fortsätter att öka.

Andrologi handlar om diagnos och behandling av manlig infertilitet.

iVF Rigas andrologi- och urologicentrum är det enda andrologicentret i Lettland som ackrediterats av European Academy of Andrology.

iVF Rigas andrologi- och urologicentrum är specialiserat på två områden:

  • allmän hälsokontroll för män
  • diagnos och behandling av manlig infertilitet

På iVF Riga-kliniken kan du boka en tid hos dr Ērenpreiss, läkare och med.dr., en internationellt certifierad androlog, medlem av European Academy of Andrology och chef för iVF Rigas andrologi- och urologicentrum.

Behandling av manlig infertilitet: är det verkligen möjligt att hjälpa en man bli pappa?

De flesta patienter som får behandling blir föräldrar. Vi startar alltid behandlingen om testerna visar att det finns åtminstone en minimal mängd spermier i testiklarna. Ibland finns det spermier, men de är inte tillräckligt aktiva eller friska för befruktning. Vi har en lösning på det.

I komplicerade fall av manlig infertilitet när chanserna för graviditet är mycket låga, kan lösningen ligga i en ny, innovativ behandling - PRP‑behandling av testiklarna. Syftet med metoden är att aktivera spermatogenesen (spermieproduktionen). Om den inte är aktiv nog leder det till en minskning av spermiernas kvalitet och oförmåga till befruktning. Efter en injektion med trombocytrik plasma i testikelvävnaden aktiveras återbildningen och rekonstruktionen av celler som hjälper till att återställa spermatogenesen.

I tio procent av fallen ställer vi tyvärr diagnosen fullständig avsaknad av spermier. Även om du har fått diagnosen azoospermi (noll spermier i sädesvätskan) är det inte en slutgiltig dom! På andrologi- och urologicentret erbjuder vi en genanalys av Y‑kromosomen och andra undersökningar som visar om azoospermin är obstruktiv, dvs. om den reproduktiva kanalen är tilltäppt eller helt enkelt inte har utvecklats. Om diagnosen obstruktiv azoospermi bekräftas, kan vi utföra extraktion eller aspiration av spermier från testiklarna eller bitestiklarna med en kanyl (TESA/PESA är en mycket enkel och snabb metod som utförs under lokalbedövning eller narkos. Spermierna samlas in så att det blir möjligt för dig att bli pappa med ditt eget biologiska material.

Om testerna indikerar en annan typ av azoospermi när spermieproduktionen i testiklarna är knapp och spermierna inte når sädesvätskan, behövs ett lite mer komplicerat tillvägagångssätt: testikelbiopsi (TESE) när ett litet snitt görs i testiklarna för att aspirera spermier. Under dessa omständigheter finns spermier i cirka 50 % av fallen som sedan kan användas för befruktning av partnerns ägg.

Om vi inte hittar några spermier kan vi erbjuda behandling med donatorspermier.

Vi månar om våra patienter och vårt mål är att skapa friska barn. Därför utför vi mycket noggranna tester på alla potentiella donatorer. Förutom att alla potentiella donatorer i donatorprogrammet ska ha testresultat som visar hög kvalitet på spermierna och inga infektioner får samtliga donatorer genomgå gentestning av alla kromosomer och andra gentester (för cystisk fibros).

Vi kan erbjuda avancerade donatortestning för alla vanliga recessiva sjukdomar för att utesluta förekomst av en specifik gen.

Det är viktigt att förstå att idag innebär ett besök hos en androlog eller urolog inte längre tortyr. Vi känner oss trygga med att säga att vårt andrologicentrum kan lösa de flesta problem som har med mäns fertilitet, reproduktiva hälsa och sexliv att göra.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: