Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Konsultation med androlog

iVF Rigas andrologi- och urologicentrum är det enda andrologicentret i Lettland som ackrediterats av European Academy of Andrology.

Den 5 februari 2020 certifierades iVF Rigas andrologi- och urologicentrum av European Academy of Andrology som det enda andrologicentret i Lettland.

Vad betyder det för våra patienter?

European Academy of Andrology är en europeisk standardiseringsmyndighet på området. Det är en grupp specialister inom andrologi och urologi som fastställer standarder för diagnostik och behandling av manliga patienter med fertilitetsproblem och andra problem med mäns hälsa, inklusive behandling av sexuell funktionsstörning.

Dr. Ērenpreiss läkare och med dr, en internationellt certifierad androlog, medlem av European Academy of Andrology och chef för iVF Rigas andrologi- och urologicentrum, anser att erektil dysfunktion, problem med att kissa och särskilt infertilitet är tecken på att kroppen omedelbart behöver hjälp. Om du som man bekymrar dig över något eller upplever minsta obehag är det nog dags att uppsöka en androlog eller urolog, och det är bättre att göra det på en gång.

Konsultation med androlog

Androloger behandlar bara män. Andrologipatienter kan delas in i fyra grupper eller områden:

  1. Manlig infertilitet. För att diagnostisera manlig infertilitet gör andrologen ett spermaprov, ett hormonprov, en testikelundersökning (inklusive ultraljud) och odlingsprover på urin och sädesvätska (för att utesluta inflammation). Vid svår infertilitet görs ytterligare gentestning. Behandlingen beror på den identifierade orsaken och kan vara antiinflammatorisk, hormonell eller kirurgisk, eller rekommendationer om livsstilsförändringar. I allvarligare fall kan insemination rekommenderas.
  2. Störningar och sjukdomar relaterade till manliga reproduktionshormoner. Besvär och symtom beror på när de hormonella störningarna uppstår. I allvarligare fall är de ärftliga och stör den normala puberteten eller sexuella mognaden. Hormonella störningar kan också utvecklas efter puberteten hos unga och medelålders män. Äldre män kan utveckla sent uppträdande testosteronbrist (särskilt de som även har andra sjukdomar). Behandlingen är individuell beroende på orsak och när den hormonella störningen uppstått.
  3. Manlig sexuell funktionsstörning. Det kan vara minskning eller avsaknad av libido (de vanligaste orsakerna är hormonella störningar eller psykologiska problem som stress eller oro, vilket kan leda till denna oönskade effekt). Erektil dysfunktion är den vanligaste funktionsstörningen och kan ha olika orsaker: psykologiska (vanligare bland yngre män), skador på blodkärlen i penis (ateroskleros, vanligt bland medelålders eller äldre män som röker eller är överviktiga. Eftersom artärerna i penis är bland de minsta artärerna i manskroppen kan kärlsjukdom först manifestera sig som erektionsproblem. För att fastställa detta utför andrologen en undersökning av blodkärlen eller dopplerundersökning), hormonella störningar eller neurologiska störningar. Ett annat vanligt problem som män uppsöker androloger för är för tidig utlösning. Det kan vara ärftligt eller utvecklas senare i livet (vanligtvis till följd av en urogenital infektion).
  4. Inflammatoriska sjukdomar i mannens fortplantningssystem. Inflammation kan påverka testiklarna och prostatan. Ibland känner män det som smärta, en brännande känsla eller obehag vid urinering. Men ganska ofta finns inga symtom. Männen uppsöker istället läkare på grund av infertilitet eller sexuella störningar.

När ska du träffa en androlog?

Konsultation med androlog rekommenderas i följande fall:

  • om ett år av regelbundet oskyddat sex inte har lett till graviditet
  • om du har regelbundna problem med erektion som har gjort det omöjligt för dig att ha sex under de senaste sex månaderna
  • om du har utlösningsproblem
  • för att välja en preventivmetod
  • om du har andra frågor som rör mäns hälsa.

På iVF Riga-kliniken kan du boka en tid hos dr Juris Ērenpreiss, läkare och med.dr., en internationellt certifierad androlog, medlem av European Academy of Andrology och chef för iVF Rigas andrologi- och urologicentrum.

Boka tid: Zaļā 1, Rīga, tel.: (+371) 67 111 117; (+371) 25 641 022; ivfriga@ivfriga.eu

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: