Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Cancerdiagnos

Onkoloģijas diagnosticēšana

Genetisk testning för ärftlig cancer

Sjukdomsfall med maligna tumörer i Lettland och i världen ökar för varje år. Beroende på platsen så står ärftligt betingade tumörer för 5-30 % av de successiva cancerpatienterna. Inte alltid är familjehistoriken fullständig och antagandet om ärfltig tumör bör göras på tymörhistorik och ärfltiga tumörer.

Lämplig molekylärgenetisk testning låter dig bestämma sjukdomen, förutsäga dess process och välja behandlingstaktik. Genom denna test, är det möjligt att skydda inte bara dig själv, utan också din familj, efter att ha hittat förändringar i generna som ökar risken för cancer innan den utvecklas, är det möjligt att göra en snabb riskbedömning och välj rätt diagnos eller riskera minskningsalternativ. Om de förändringar som ökar risken för onkologi upptäcks i vilken gen som helst, rekommenderas det att du informerar dina släktingar som kanske också kan vara bärare av dessa förändringar, eftersom de också måste kontrollera förändringarna för att fastslå om de löper ökad risk. Det molekylärgenetiska testet av minderåriga av etiska skäl genomförs endast i fall av vissa ärftliga tumörsyndrom, där utveckling av tumör är möjlig innan vuxen ålder.

Genetisk testning av ärftliga tumörer är möjlig på iVF Riga Genetics Center.

I de fall som molekylärgenetisk testning av ärftliga tumörer skulle krävas:

  • Diagnos av onkologi i tidig ålder;
  • Tumörer av olika lokaliseringar hos samma patient;
  • Multipla primära tumörer, och då särskilt av en lokalisering (till exempel bröst eller kolorektal) hos samma patient;
  • Nära släktingar med samma plats för onkologilokalisering (till exempel moder, dotter och syster med bröstcancer; far och son med kolorektalcancer);
  • En ovanlig tumörmanifestation (till exempel bröstcancer hos människa);
  • Medfödda missbildningar förknippade med ärftliga tumörsyndrom (till exempel godartade hudlesioner).

iVF Riga Genetiska Center ger patienter möjlighet att genomföra genetiska tester, både för att förutsäga ärftligheten av en specifik cancerform och utesluta de mest förekommande mutationer hos helt friska människor. Genetisk rådgivning för familjen finns också tillgänglig på iVF Riga genetiskt centrum efter testning, om ytterligare frågor uppkommer om risker för utveckling av ärftliga tumörer.

Vi erbjuder tester som ska genomföras snabbt för att fastställa diagnosen och risken för sjukdomen snarast möjligt. Diagnostik för tidig cancer är mycket viktigt för att förbättra behandlingsutfallen och livskvaliteten.

Vårt förslag är att du kör testerna snabbt för att fastställa diagnosen och risken för sjukdomen snarast möjligt. Tidig cancerdiagnos är mycket viktigt för att kunna förbättra resultaten av behandling och ditt liv.

Läs mer: https://ivfrigageneticcentre.eu/se/tjaenster/hjaelp-foer-onkologiska-patienter/genetisk-testning-foer-aerftlig-cancer/.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: