Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Akupunktur

Akupunktūra (neauglības ārstēšanai)

Akupunktur är ett föreskrivande inverkande botemedel vid smärtsymptom,psykovegetativa fall eller hormonsrubbningar. Inom gynekologi kan det användas för att lindra premenstruella och menopausala symptom, cykliska rubbningar och fall av begräsad reproduktionsförmåga.

Akupunktur har också en positiv effekt i beaktandet av infertilitet hos män. Forskning har påvisat en ökning av spermakoncentration och rörlighet omedelbart efter en akupunktursbehandling. Efter 10 behandlingar över 14 dagar ger det en effekt som kan vara upp till 5 veckor.

Akupunktur kan också hjälpa vid illamående under morgonen för gravida. För övrigt används det vid förberedesle för en förlossning samt också under perioden efter förlossning, om det finns ett problem med amning.

Hur används akupunktur för att behandla infertilitet?

Behandling med akupunktur är en mycket individuell process – från vilken ställning patienten intar till nålarna längd. Djupet av hur långt nålarnas tränger in, vinkel och hastighet kan alla variera. Läget av nålinsätttningen väljs efter en värdering av pantientens ålder, kroppssammansättning samt efter besämmande av relevanta punkter. Ofta är kvinnor motvilliga till att försöka med akupunktur på grund av rädsla för processen. Aven om processen inte är så farlig som den kan verkar. I själva verket kan moderna nålar tränga igenom huden nästan helt utan smärta. Till att börja med är de mycket tunna och följsamma. Tjockleken kan vara endast 0.2-0.3 mm, medan längden kan vara mellan 1.5-2.5 mm och 12-16 cm. En annan viktig aspekt är att nålar tillverkas av legeringar av guld, silver och andra metaller av hög kvalitet.

Förutom akupunktur kan punkterna även stimuleras genom bränning och moxibustion. Moxibustion genomförs genom användandet av cigarrformade stavar av gråbo (moxa) eller koner fyllda med gråbo och som har varierande effekter på de punkter som stimuleras av akupuktur.

Hur ofta planeras akupunktursbehandlingarna?

En typisk frekvens är 1 till 2 gånger per vecka. I exceptionella fall kan dagliga behandlingar planeras in. Under överföringsprocessen av embryo kan en akupunktursbehandling genomföras kort innan överföringen och omedelbart efter den.

Hur l ång tid tar en akupunkturbehandling?

När nålarna väl är insatta ligger de på sin plats under ungefär 20-30 minuter. Styrkan av efterföljande avslappning och en lugnande effekt är individuell.

Hur många behandlingar krävs?

Detta beror på den individuella kroppsliga responsen. En typisk serie av behandlingar består av upp till 10-14 besök. Kroniska sjukdommar kräver ofta flera behandlingskurer.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: