Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Manlig faktor

Vīriešu faktors

Fortplantningsfunktionen är en av de viktigaste funktionerna i människokroppen, liksom för vilka andra levande organismer som helst. Skapandet av nytt liv, som försäkrar att livet lever vidare, är en komplicerad fysiologisk process och resultat (spermatogenes, sexuell upphetsning, erektion, ejakulation och spermierörlighet). Denna funktion påverkar den allmänna hälsan (blodkärlen, hälsan för nerv - och endokrina systemet, psykologiska tillståndet, vardagliga vanor , immunsystemet etc.).

Enligt experters värdering i Europa, är ungefär 10% av alla förhållanden mellan äktenskapspar infertila. Uppmärksamhet riktas på en ökad andel infertilitet hos män i ingångna äktenskap. Enligt färska uppgifter börjar männens bidrag till infertila äktenskap att dominera jämfört med antalet infertila kvinnor.

De senaste 20 åren har den ökat från 30% till 50% och fortsätter stadigt att växa. Ett handfast bevis är ejakulationskvalitet. Om vi jämför referensvärden för för spermaparametrar under 1900-talet och början av 2000-talet kan vi se att det normala spermavärdet 1949 var 300-60 miljoner spermaceller per ml sperma, medan det 2009 bara var 20-12 miljoner spermaceller per ml. Antalet spermieceller i sperma har under det senaste århundradet minskat med nästan 3 gånger. Denna trend visar progressiva kvalitetsförsämringar av sperma.

Finns det några manliga faktorer som ökar risken för infertilitet?

Det finns många faktorer som kan bidra till infertilitet:

  • obstruktiv azoospermi (sperma innehåller inga spermier eller spermaledare är igensatta eller outvecklade) - fruktos- och fruktos- och alfa-glukosidastest;
  • icke-obstruktiv:
    • genetik (Klinefelters syndrom, mikrodeletioner av Y-kromosomen, CFTR (cystisk fibros), balanserade translokationer)
    • hormoner (störningar i sköldkörteln, metabolt syndrom, förhöjda nivåer av FSH, LH, etc.)
    • mekanik (olika infektioner i fortplantningsorganen eller sexuellt överförbara sjukdomar, hög temperatur i testiklarna, varicocele (åderbråck), skador på DNA i spermiecellerna - test av DNA-fragmenteringen av spermacellerna;
    • immunologi (kroppens immunsvar mot sin egen sperma) MAR test.

Andrologi handlar om diagnos och behandling av manlig infertilitet.

iVF Rigas andrologi- och urologicentrum är det enda andrologicentret i Lettland som ackrediterats av European Academy of Andrology.

På iVF Riga-kliniken kan du boka en tid hos dr Juris Ērenpreiss, läkare och med.dr., en internationellt certifierad androlog, medlem av European Academy of Andrology och chef för iVF Rigas andrologi- och urologicentrum.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: