Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Kvinnlig faktor

Sieviešu faktors

Är orsaken till infertilitet alltid i en kvinna?

Enligt statistiken i 35 % av fallen är orsaken till infertilitet dold i kvinnokroppen och i 35 % av fallen - hos männen, orsaken till varje femte fall av infertilitet är hos man och kvinna samtidigt (både i ägg och spermier) i 10% av fallen är det helt omöjligt att upptäcka problemet.

Finns det några faktorer som ökar risken för infertilitet?

Infektioner påverkar alltid spridningen av infertilitet, som sprids sexuellt.

Det finns faktorer som väsentligt predisponerar infertilitet, såsom: gynekologiska sjukdomar (kroniska inflammatoriska sjukdomar i livmoderhalsen, cystor och äggstockscystor, livmoder tumör, endometrios), komplikationer efter abort eller missfall, skadliga vanor och okontrollerad användning av hormonella och födda mediciner för födelsekontroll.

Det är också viktigt att framhäva ökningen av nyliga infertilitetsfall som orsakas pga effekterna av de negativa miljöfaktorerna, stressfaktorerna såväl som ogynnsamma ekologiska faktorer som har den värsta effekten i förhållande till ett liv i en storstad.

Kan infertilitet behandlas?

I det fallet då paret inte kan skaffa ett barn. Det är nödvändigt att besöka den specialist som hanterar detta problem (befruktning specialist, reproduktiv hälso-specialist). Infertilitet kan ha flera orsaker men de flesta orsakerna kan diagnostiseras och behandlas. Vad skall göras innan behandling? Du borde besöka läkare - reproduktion specialist innan behandlingen.

Äggstocksreseven minskar vid åldrande

Åldrande är den största fienden för kvinnor i det reproduktiva livet som börjar vid den första menstruationen och pågår fram till klimakteriet.

I dag så fokuserar kvinnor till stor del sitt liv med att skapa karriär och till självförverkligande och flyttar fram tiden för familjeliv, då de är övertygade om sin rätta partner och redo för giftemål och att skaffa barn. Det är förstås möjligt att planera för barn och dem senare, men det går inte att bortse från att den biologiska klockan inte går att stanna, den kommer inte att vänta på att kvinnan är redo och att tiden är “den rätta”.

Äggstocksfunktionen är det som åldrar snabbast, därför varar inte den reproduktiva förmågan för kvinnor lika länge som för männen. Ålrdringsprocessen av äggstocken - de påverkar både mängden ägg samt även kvalitet, som med åren krymper, till den tidpunkten då det inte längre är möjligt att få en avkomma.

Det finns kvinnor vars kropp fortfarande producerar hormoner, som garanterar regelbunden menstruationscykel, men att det trots det inte skapar tillräckligt med ägg från äggstocken som blir på för låg nivå.

Minskad äggstocksfunktion - dåligt ovariesvar (dålig respons på äggstockarna)

Vad är dålig respons på äggstockarna?

När kvinnors äggstockar förlorar sin reproduktiva potential, kan det leda till infertilitet. Vi vet att äggstocksreserven minskar med ålder – men det är inte den enda orsaken! Utifrån vår erfarenhet, svag eller negativ respons på ovulationsstimulering kan uppstå vid en ganska tidig ålder, och omvänt, kan kvinnor i avancerad ålder (efter 38 år) ha en normal äggstocksreserv och en bra respons på stimulering. Därför är orsaken till den svaga responsen is inte bara en minskad äggstocksreserv med åldern; det kan också orsakas av möjliga genetiska störningar, medicinsk behandling, miljömässiga faktorer som leder till äggstockssvikt vid en tidig ålder.

Ett av kriterierna för bedömning av äggstocksreserven är AMH (Anti-müllerskt hormon). Den normala nivån för AMH är 0,4 – 4,0 ng/ml. Om AMH är högre, tyder detta på svag äggstocksfunktion, som är förknippad med multifollikulära äggstockar eller Polycystiskt ovariesyndrom, (PCOS). Om AMH är lägre än normalt – tyder detta på en låg reserv av oocyter.

Det andra kriteriet är FSH, ett hormon som stimulerar follikulär tillväxt. Om FSH> 12 mIU/ml, svarar äggstockarna dåligt på kroppens behov och kommer att svara dåligt på mediciner för stimulering.

Det finns många fler detaljer som i slutändan påverkar antalet oocyter som erhålls under IVF. Hur som helst, om du står inför #poorovarianresponse – var så säker på: Kliniken iVF Riga kan hjälpa dig! Vi har vår egen taktik i behandlingspatienter med dålig respons; anpassade behandlingsplaner för varje patient utvecklas och tillämpas, och vi har uppnått mycket bra resultat!

Genetiska tester komplexa kvinnliga infertilitetsundersökningar

Female Fertility Tests

iVF Riga Genetiska centra erbjuder patienterna möjlighet att utföra en ny komplex infertilitetsundersökning med vars hjälp det är möjligt att svara på frågan – varför inträffar inte graviditet? Genom att använda erhållna resultat så går det att undvika potentiella riskfaktorer för förlorade graviditetsmöjligheter samt även att möjliggöra precisering av taktisk plan för att uppnå framgångsrikt resultat.

Indikationer för kvinnor om sjukhistoriken är:

  • Abortus habitualis (två eller flera förlorade ab.)
  • Graviditet som av oklar anledning avstannar under andra eller tredje graviditetens trimester
  • Misslyckad implantation som ett resultat av tidigare behandling hos iVF
  • För tidigt förlorad graviditet (spontan abort)
  • För tidig ägglossning

Analysen inkluderar:

  • Trombofili molekylärt test (F5, F2 och MTHFR genvarianter)
  • PAI bestämning av undersökning med utökadad trombifili disposition
  • Ömtåliga X-kromosomer testning av för tidig ägglossning, etiologisk bestämning
  • Karyotyp (kromosomantal) bestämning

Svaren är klara inom 4 veckor!

analizes/genetiskie-testi-kompleksas-sieviesu-viriesu-neauglibas-izmeklesanai/.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: