Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Embryoöverföringsprocedur

Embriju transfērs/Sasaldētā embrija transfērs

Embryoöverföringsprocedur för in vitro befruktning

Med embryoöverföring avses överföring av embryon till livmodern. Detta förfarande skapar inte besvär för patienten, det är smärtfritt och kräver inte bedövning. Hela proceduren tar vanligtvis några minuter och påminner om en vanlig gynekologisk undersökning. Efter behandling så måste patienten vila i 30 minuter, varefter hon kan återgå till vardagen samt undvika fysisk och känslomässig stress.

Embryoöverföring äger vanligtvis rum 2-3 dagar efter att äggcellerna hämtas från äggstocken.

Om ett par har mer än fem embryon för överföring under dag 2 eller dag 3, eller om ett par har en historik med upprepade misslyckade överföringar, rekommenderas att överföra embryot i blastocyststadiet (embryo 5 dagar efter punktion). Denna behandling ligger nära naturliga förhållanden. Under en naturlig graviditet färdas embryot ner i äggledaren och kommer in i livmodern under dag 5 eller dag 6 efter befruktningen. Blastocystöverföring möjligör för specialister att välja den bästa kvaliteten embryon, som ökar möjligheterna till graviditet.

Fryst Embryoöverföringsprocedur för in vitro befruktning

Detta är placeringen av embryot i livmodershålan. Denna procedur är helt smärtfri och genomförs utan bedövning, med hjälp av en tunn kateter, vilket också kräver ultraljudskontroll. Embryona och vätskan injiceras i livmoderhålan.

EmbryoGlue – Hur det fungerar och hur det hjälper till under en embryoöverföring?

Embryoöverföringen (placering av ett embryo i kvinnans livmoder) är det sista och ett av de viktigaste stegen i den konstgjorda befruktningen. Från ägginsamlingsproceduren till embryoöverföringen garanterar embryologilaboratoriet optimala förhållanden och bästa miljö för utvecklingen av embryot. Efter embryoöverföringen beror det enbart på embryot och dess förmåga om det fäster till kvinnans livmoder. I våra dagar är det med den nya EmbryoGlue-tekniken möjligt att hjälpa embryot med dess implantation i livmodern.

EmbryoGlue är ett speciellt utformat medium för användning i embryoöverföringar och förbättrar embryots implantationsförmåga. Det här mediumet är rikt på hyaluronsyra, kolhydrater och aminosyra. När dessa används tillsammans fungerar de som ett bindemedel i det ögonblick embryot implanteras i livmodern. Hyaluronsyra är ett ämne som förekommer naturligt i människokroppen. Vetenskaplig forskning har visat att mängden hyaluronsyra är mycket hög i det ögonblick embryot implanteras, vilket hjälper till att ytterligare förbättra embryots implantation.

Förhöjd nivå av hyaluronsyra i EmbryoGlue-mediumet, i vilket embryot placeras före överföringen, förbättrar embryots förmåga att fästa till kvinnans livmoder.

phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: