Instagram Facebook
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid
ivfriga@ivfriga.eu Boka tid

Spermadonation program (donatorsperma)

Spermiedonation är helt lagligt i Lettland. IVF Riga erbjuder dig behandlingar med konstgjord befruktning med donerad sperma.

Kliniken iVF Riga har öppnat den första officiella banken av genetiskt material i Baltikum och erbjuder för anvädning frusen sperma från lokala donatorer (från mer än 50 donatorer). Vi använder också fryst donerad sperma som tillhandahålls av Europeiska Spermabanken.

Våra patientsamordnare ger fullt stöd via telefon eller e-post före och efter din IVF-behandling (med eller utan ägg-/spermadonator).

.

iVF Riga har utvecklat ett nära samarbete med svenska gynekologer. Tack vare detta kan vi hjälpa dig med dina ultraljudsundersökningar (USG) under IVF-behandlingen, och rekommendera dig en ultraljudsspecialist i ditt eget land samt kontrollera resultatet av ultraljudsundersökningarna. Vi har ett apotek i närheten av vår klinik där du kan köpa alla ordinerade mediciner under ditt besök på kliniken.

Vad är spermiedonation?

Behandlingen vid spermiedonation ger en möjlighet att bli gravid och få ett eget barn, även för par, när partnerens sperma inte är lämplig för befruktning.

Behandlingen är också aktuell för ensamstående kvinnor och kvinnliga par som vill bli mamma.

Spermiedonation: indikationer

Befruktning av ägg med donerade spermier används i familjer med svår infertilitet hos mannen, liksom i fall då allvarlig ärftlig sjukdom riskerar att överföras från fadern till barnet. Det är också en lösning för män som har genomgått cancerbehandling med strålning eller cytostatika samt för ensamstående kvinnor.

Vem kan bli spermiedonator? Rättssynpunkt

I enlighet med lettisk lagstiftning kan varje man med god mental och fysisk hälsa bli spermadonator mellan 18 och 41 års ålder. Nödvändiga undersökningar före deltagande i programmet är tester för att diagnostisera infektioner, syfilis, aids, hepatit B och C, gonorré och trikomonas samt genetisk testning (karyotyp) och psykiatrisk undersökning.

Information för mottagaren

Du kan välja lämplig sperma utifrån kriterier på donatorn.

Kliniken iVF Riga kan erbjuda:

  • Ett brett urval från unga, friska och noggrant undersökta donatorer
  • Anonyma donatorer
  • Donatorsperma för ensamstående kvinna (upp till och med 49 år)
  • Donatorer på kliniken iVF Riga genomgår en obligatorisk hälsokontroll av urolog, medicinsk genetiker och missbrukspsykiater

iVF Riga erbjuder användning av donatorsperma för infertilitetsbehandling av:

  • ICSI-behandling (intracytoplasmisk spermieinjektion)
  • IUI-behandling procedur (intrauterin insemination)
  • Embryodonation/Adoption (användande av donatorägg och donatorsperma).
phone

Ring oss (Arbetstid 09:00 - 17:00)

(+371) 67 111 117 (+371) 25 641 022
mail

Skriv till oss

ivfriga@ivfriga.eu
Kundundersökning
 
Copyright 2024, iVF Riga.
Webbplatsutveckling: